Våra vokalgrupper

Våra vokalgrupper

Att sjunga i små vokalgrupper är bland det roligaste och mest utvecklande man kan göra! Här i Baltic Harmony finns för tillfället två kvartetter och en trio som består av sångerskor från kören. 

4sis 
4SIS startade som en projekt-kvartett för ca 3 år sedan med inlånad tenor. Efter ett halvår bildades 4SIS, som hittills har tävlat två gånger i Nordiska Mästerskapen. I tävlingen 2018 fick de utmärkelsen ”most improved” med ett stiligt vandringspris. 4SIS hade framträdande i 2018 års julkonsert och uppträdde även på nyårsafton på Nyköping kommuns nyårspromenad. De har en repertoar på både Barbershop, visor och pop. 4SIS laddar nu för att tävla igen i Karlstad i maj.

Tenor: Carolin Engström
Lead: Maria Wester
Bari: Lottie Aderinne 
Bas: Johanna Hjortéen

Salabim 
Salabim blev till i maj 2018, under tävlingshelgen i Karlstad. De startade upp så smått under sommaren 2018 och hade sitt första framträdande den 12 november med sin tolkning av Train's "Hey Soul Sister". De medverkade också i Julstämning 2018 med "Winter wonderland" (då under namnet 4tune) tillsammans med husbandet. Deras plan är att på lång sikt bygga upp en repertoar fylld med sånger som de älskar att sjunga - det kommer att bli en blandning av barbershop, visor, kända hits och äldre godbitar! 

Tenor: Matilda Eriksson Rotestam
Lead: Jessica Karlsson
Bari: Ulrika Sagebrand
Bas: Hanna Sterve

 

Christmas Belles

Christmas Belles föddes ur en bariton-kvartett från 2016 och är nu en trio som jobbar i projektform. Under tre års tid har de haft ett framträdande i körens julshow i december. De har främst sjungit barbershoparrangemang och carols. Nu laddar de för att utöka repertoaren, kanske blir det ett par vårvisor?

Sopran: Laine Laks Sivertun
Mezzosopran: Ingegerd Ask
Alto: Maria Widebeck