Nyheter

Vad är på gång i kören?

Kören har nu sommaruppehåll fram till i början av augusti, men ni kan självklart fortfarande nå oss via vår mailadress, på vår Facebook eller via vårat Instagramkonto (@balticharmonychorus). 

I höst påbörjar vi ett nytt, otroligt spännande projekt - nämligen "Prova på a cappella" som avslutas med en härlig konsert! För fullständig information, se fliken "A cappella projekt 2019" högst upp till vänster. Missa inte denna chans!

Vi har ständig utveckling av oss som grupp och av medlemmarna som individer.
Förutom varje tisdagsträning, då vi har cirka 45 minuter röstutveckling med vår egna dirigent Hanna-Märtha Bergström, så får vi vid flera tillfällen under året besök av utomstående coacher, både för röstutveckling samt för att utveckla vårat scenspråk.

Under 2019 får vi vid flera tillfällen besök av två fantastiska dirigenter som kommer hjälpa oss på vår väg framåt - Britt-Heléne Bonnedahl (en av dirigenterna för världsmästarna Rönninge Show Chorus) samt Tindra Thor (dirigent för Stockholm City Voices - mottagare av silvermedalj i Nordiskt Mästerskap 2018 och inkvalade till VM 2019).  Vi har också stiftat ny bekantskap med Sara Söderström, Master director, dirigent för Malmö Limelight Chorus (som blev världsmästare i Small Chorus-klassen på VM 2017) och sångpedagog, som ska stötta oss i vår röstutveckling. Tre riktiga giganter inom barbershop och vi är så glada över att få ta del av deras kunskaper!

Tävlingen i Karlstad i maj slutade med en ökning med 16 poäng jämfört med förra årets tävlingsresultat, vilket vi är jätteglada för! Vi kom även i år på andra plats i Small chorus-klassen! Dagen efter tävlingen hade vi en lång coachning tillsammans med Sara Söderström där vi tog flera stora steg framåt i vår utveckling - det kommer vi definitivt att fortsätta jobba med! 

Nu härnäst återhämtar vi oss efter Nordiska mästerskapen och anordnar en konsert den 16 juni klockan 16, fylld med massa härliga låtar inför vårat sommaruppehåll. Se vår inbjudan under "Våra evenemang"! 

Under sommaren kommer några ur kören dessutom att åka på ett Sweet Adelines International Education Symposium (IES), som i år hålls i Manchester, där man kan delta i olika klasser och umgås med massa andra barbershop-entusiaster.

Håll utkik här på hemsidan och gilla vår facebooksida så missar ni inget som händer i denna sprudlande, glittriga barbershopvärld!